- Guláš (Gulyás) – silná polévka s hovězím masem, paprikou, cibulí a různými kořením.
- Paprikáš – klasické maďarské jídlo s kuřecím nebo vepřovým masem, cibulí, paprikou a smetanou.
- Halászlé – rybí polévka s různými druhy ryb, paprikou a cibulí.
- Lángos – křupavý placka z kynutého těsta, často podávaný s česnekovým máslem nebo sýrem.
- Hortobágyi palacsinta – tradiční maďarská palacinka plněná mletým masem a kořením, podávaná s paprikovou omáčkou.
- Töltött káposzta – zelí plněné směsí rýže, mletého masa a koření, vařené v rajské omáčce.
- Dobos torta – klasický maďarský dort s vrstvami tenkých sušenek a krémovou náplní, zdobený karamelovým cukrem.
- Csirke paprikás – kuřecí maso vařené v paprikové omáčce s cibulí a smetanou.
- Kürtőskalács – tradiční maďarská sladkost, válcovaný a pečený těsto obalený v cukru a skořici.
- Pörkölt – dušené maso vařené s cibulí, paprikou a různými kořením, podávané s těstovinami nebo knedlíky.
Typická maďarská jídla
Maďarská kuchyně je známá svými chutnými a sýtými jídly, které často obsahují koření a papriky. Některá z nejtypičtějších maďarských jídel jsou: