• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
levneposvete

LEVNEPOSVETE.cz

Cestovatelský portál pro všechny cestovatele

  • Hlavní stránka
  • Blog
  • O nás
  • Kontakt

Turecké speciality

3 března, 2023 od Linda Králová

Turecká kuchyně je velmi rozmanitá a nabízí mnoho lahůdek a specialit. Níže najdete několik příkladů:

  1. Kebab – nejznámější turecká specialita. Jedná se o plátky masa (často jehněčího, ale také drůbežího nebo hovězího), které jsou grilovány na rotačním špízu a podávány v plátku chleba s různými omáčkami a zeleninou.
  2. Baklava – sladkost z listového těsta, náplň je tvořena mletými ořechy a medem. Baklava má několik vrstev tenkého těsta, které jsou potřeny máslem a posypány ořechy. Poté se peče v troubě a zalije medem nebo sirupem.
  3. Lahmacun – tenká placka z kynutého těsta, která se obvykle plní mletým masem a zeleninou. Lahmacun se podává s citronem, petrželkou a salátem.
  4. Meze – soubor malých jídel, které se podávají jako předkrm. Meze může zahrnovat různé druhy sýrů, oliv, zeleniny a masových produktů.
  5. Manti – malé těstoviny plněné masovou náplní a podávané s jogurtem a rajčaty.
  6. Pide – turecká verze pizzy. Pide je tenké těsto plněné různými druhy náplní, jako jsou maso, zelenina nebo sýr.
  7. Dolma – plněné zeleninové rolády, obvykle papriky, rajčata nebo cukety, plněné masovou nebo zeleninovou náplní.
  8. Şiş kebabı – špíz s kousky masa (obvykle jehněčím), které jsou střídavě napichovány s paprikou a cibulí a grilovány na otevřeném ohni.
  9. Çorba – tradiční turecká polévka, obvykle připravená z různých druhů zeleniny, masa nebo luštěnin.
  10. İçli köfte – masové knedlíčky plněné rýží a ořechy, obvykle podávané jako předkrm.

Kategorie:Turecko

Primary Sidebar

Levné letenky po světe:

Footer

Kontakt

levneposvete.cz

E-mail: info@levneposvete.cz

Ostatní

Mapa stránek

Naše služby

Hledání zájezdů

Hledání letenek

Dokumenty

Obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů


Copyright © 2025