- Papas arrugadas – malé brambory, vařené v slané vodě a podávané s pikantní omáčkou mojo.
- Mojo – tradiční omáčka, která se vyrábí z olivového oleje, octa, česneku, soli a pepře. Je to skvělý doplněk k mnoha jídlům.
- Gofio – mletá mouka z pražených obilovin, kterou můžete najít v mnoha různých pokrmech, jako jsou polévky, dezerty a nádivky.
- Sancocho – typické rybí jídlo, které se vaří s bramborami, cibulí, česnekem a dalšími kořením.
- Ropa Vieja – klasické španělské jídlo, které se skládá z hovězího masa, rajčat, cibule, papriky a olivového oleje.
- Queso de cabra – kozí sýr, který se vyrábí na ostrově.
- Plátanos – banány, které se pěstují na ostrově a používají se k mnoha různým pokrmům, včetně dezertů.
- Víno – Tenerife je známá svými vinařskými oblastmi a produkuje řadu kvalitních vín, včetně bílého a červeného vína.
Některé z těchto specialit si můžete vychutnat v místních restauracích a trzích. Doporučuji také navštívit některé z místních vináren a ochutnat tamní vína.