- Pastizzi – maltské pečivo plněné sýrem nebo hráškem.
- Lampuki Pie – rybí koláč s cibulí, rajčaty a kořením.
- Stuffat Tal-Fenek – dušený králík s rajčaty, cibulí, mrkví a česnekem.
- Kusksu – tradiční maltské těstoviny s cizrna a zeleninou.
- Bragioli – hovězí maso plněné strouhaným sýrem, šunkou a petrželkou, podávané s rajčatovou omáčkou.
- Kapunata – maltská verze sicilského Caponata, zeleninové ragú s lilkem, cuketou, rajčaty, cibulí a olivami.
- Ftira – maltský chléb podobný italskému focaccia, často podávaný s olivovým olejem a solí.
- Gbejniet – maltské sýry z ovčího nebo kozího mléka, obvykle podávané s pečivem a olivami.
Tyto speciality jsou běžně k dostání v restauracích na Maltě a mnoho z nich se také připravuje doma v místních rodinách.