- Papas arrugadas – tradiční kanárské brambory uvařené v soli a servírované s omáčkou mojo.
- Cabrito – kozí maso, které se často peče nebo dusí s bramborami a zeleninou.
- Sama – rybí pokrm, který se často podává s bramborami a paprikou.
- Gofio – mouka z praženého obilí, která se používá jako základ pro různé pokrmy.
- Queso Majorero – místní sýr, který se vyrábí z kozího mléka a má specifickou chuť.
- Potaje – hustá polévka s fazolemi, zeleninou a masem.
- Cherne – místní ryba, která se často griluje nebo peče a podává se s bramborami a zeleninou.
- Ropa vieja – tradiční španělské jídlo z rozvařeného masa a zeleniny.
- Bienmesabe – sladký dezert z mandlí, medu, cukru a vaječných žloutků.
- Mousse de gofio – dezert vyrobený z gofio mouky smíchané s mlékem, cukrem a kakaem.
Toto jsou jen některé z mnoha chutných jídel, které můžete ochutnat na Fuerteventuře. Místní kuchyně nabízí širokou škálu jídel, které uspokojí chuťové buňky každého návštěvníka.