- Meze – malé talíře s různými lahůdkami jako jsou taramosalata, tzatziki, hummus, dolmades, olivy a nakládané papriky.
- Souvlaki – marinované a grilované kousky masa na špejli, podávané s pitou nebo rýží.
- Kleftiko – kus jehněčího masa pečeného v troubě s olivami, bylinkami a citronem.
- Sheftalia – masová klobása plněná rýží, cibulí a bylinkami.
- Haloumi – sýr z kozího a ovčího mléka, grilovaný a podávaný s citronem.
- Keftedes – koule z mletého masa smíchaného s bylinkami a kořením, smažené na oleji.
- Baklava – sladký dezert s vrstvami tenkého těsta plněného ořechy a medem.
- Loukoumades – smažené kuličky z kynutého těsta, podávané s medem a skořicí.
- Cyperské víno – Kypr je známý svými vynikajícími víny, zejména sladkými dezertními víny, jako je Commandaria.
Toto jsou jen některé z mnoha jídel, které stojí za to ochutnat při návštěvě Kypru. Kypr je také známý svými čerstvými mořskými plody, zeleninou a ovocem, takže určitě byste neměli opomenout vyzkoušet místní speciality.