- Souvlaki – tradiční řecké jídlo z grilovaných kousků masa (většinou z vepřového nebo kuřecího) na špejli s přílohou tzatziki (bylinkový jogurtový dip) a chlebem pita.
- Gyros – podobné souvlaki, ale kousky masa jsou otočené na vertikálním rožni a podávají se s podobnou přílohou jako souvlaki.
- Taramosalata – krém z rybího kaviáru, citronové šťávy a olivového oleje, podávaný s chlebem nebo zeleninou.
- Dolmades – listy vinné révy plněné směsí rýže, bylinek a masového nádivky.
- Spanakopita – listové těsto plněné špenátem a sýrem feta.
- Moussaka – vrstvené jídlo z brambor, lilek a mletého masa, zalité bílkovou omáčkou a pečené v troubě.
- Baklava – sladké pečivo z tenkého plátového těsta, ořechů a medového sirupu.
- Ouzo – tradiční řecký alkoholický nápoj s anýzem a chuťovými tóny bylinek.
Tyto speciality jsou jen malou částí bohaté řecké kuchyně, kterou stojí za to objevovat a ochutnávat.