- Koriandr – Toto koření se používá v egyptské kuchyni velmi často. Má výraznou chuť a vůni a používá se jako dochucovadlo do mnoha jídel.
- Kumin – Tento koření se používá po celém světě, ale v egyptské kuchyni má zvláštní místo. Používá se například při přípravě hummusu, falafelu nebo kofty.
- Sumak – Toto koření má svěží chuť a používá se především v salátech a marinádách. V egyptské kuchyni se používá například při přípravě těstovinových salátů.
- Baharat – Tento koření má složitou směs různých koření a je velmi oblíbené v egyptské kuchyni. Používá se při přípravě mnoha druhů masa, ryb a omáček.
- Fenykl – Toto koření má výraznou chuť a vůni a používá se především při přípravě ryb. Je součástí například rybích omáček.
Tyto koření jsou jen několik z mnoha koření, které se používají v egyptské kuchyni. Egypt je země, která leží na křižovatce cest mezi Evropou, Asií a Afrikou, a to se odráží i v koření, které se v této zemi používá.